Logo-Lektema-Mobil

Om Lektema och lekstugorna

Det började med att vi skulle köpa en lekstuga till våra döttrar för att det skulle gå snabbt att montera – men det fanns ju inga lekstugor att köpa …

Jo, visst fanns det lekstugor, men ingen lekstuga som går i stil med vårt hus och en lekstuga som är fin att att se på när vi sitter där i köksfönstret och ser ut på barnen som leker i lekstugan.

Så vi byggde en egen lekstuga! Och nu bygger vi lekstugor till familjer över hela Norden som tycker som vi -älskar design, kvalitet och känsla – i både smått och stort.

För att läsa mer om oss bakom Lektema finns ett gammalt reportage från Hus&Hem här!

Vi finns också på:
Facebook.com/lektema
Instagram.com/lektema

Länkar om Lektema

Blondinbella
http://www.isabellalowengrip.se/2016/07/lekstuga-deluxe/

Expressen Leva & Bo 2015
http://www.expressen.se/leva-och-bo/tradgard/se-de-har-fantastiska-lyxlekstugorna/

Lantliv 2016
http://lantliv.com/vi-gillar/6-lekstugor-med-ratta-stilen/

Barnnet 2015
http://www.barnnet.se/nyheter/lektema-skraddarsyr-barnens-lekstuga-1448

Danderyds nyheter 2015
http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/djursholm-lekstugan-det-koas-till-i-danderyd/aRKodp!4QmUPMm25m6Gppzf6jYBmA/

Upplands nyheter 2016
http://upplandsnyheter.se/2015/07/hans-exklusiva-lekstugor-har-blivit-en-lonsam-affar/

Upsala nya tidning
http://www.unt.se/nyheter/leken-blev-jobb-for-tobias-3969666.aspx

Sala Allehanda
http://www.salaallehanda.com/uppsala-lan/heby/snickargladje-ar-hans-nya-foretagssatsning

Della´s garden - våra trädgårdsbodar
http://www.dellasgarden.se/

Hus&hem
http://www.hemtrevligt.se/husohem/artiklar/hem/20130910/alla-bitar-pa-plats/

Blandade lektema-bilder
https://www.google.se/search?q=tobias+francis&espv=2&biw=1142&bih=1272&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiwut2o_5HRAhWGkCwKHUJfDXU4UBD8BQgGKAE#tbm=isch&q=lektema

Bakgrundshistoria
Om Lektema och våra unika lekstugor: Det började med att vi skulle köpa en lekstuga till våra döttrar för att det skulle gå snabbt att montera – men det fanns ju inga lekstugor att köpa. Jo, visst fanns det lekstugor, men ingen lekstuga som går i stil med vårt hus och en lekstuga som är fin att att se på när vi sitter där i köksfönstret och ser ut på barnen som leker i lekstugan. Så vi byggde en egen lekstuga! Och nu bygger vi lekstugor till familjer över hela Norden som tycker som vi, älskar design, kvalitet och känsla i både smått och stort. Vi tillverkar din lekstuga utifrån dina egna önskningar på hur du vill att dina lekstuga ska anpassas. Loft, fönsterluckor, blomlådor, öppningsbara fönster och takpanneplåt i flera färger. Våra lekstugor ritas för hand och konstrueras sen som byggsatser så att du enkelt ska kunna montera din lekstuga. Våra lekstugor finns med liggande eller stående panel. Du kan beställa din lekstuga via vår hemsida eller beställa lekstugan direkt genom ett samtal med oss på Lektema. På Lektema.se hittar du monteringsanvisningar och mycket inspiration och bilder på lekstugor och på hur du kan inreda din lekstuga. 

Lektema säljer lekstugor över hela Norden och Europa till kunder som vill ha en egen och unik lekstuga. Våra kunder är oftast trädgårdsintresserade och måna om att trädgårdens byggnader som förråd och lekstugor ska ge ett fint och passande helhetsintryck. Du kan välja din lekstuga med många tillval eller beställa en helt egen anpassad lekstugemodell i byggsats som passar ditt riktiga hus. Lektema kom till av att marknade bara innehöll lekstugor som inte riktigt hade arkitektur som utgångsläge när lekstugan ritades. Lektemas lekstugor ritas först och konstrueras efter det för att få fin balans och arkitektur. Lekstugorna skickas eller så kan du hämta din lekstuga på plats här i Vittinge, strax utanför Uppsala och cirka en timme från Stockholm. Lekstugan får plats på ett standard hyrsläp. Vi hjälper dig att lasta lekstugan på ett säkert sätt och du är på väg hem igen redan efter ca 30 minuter. När ni ändå är här så kan vi visa våra trädgårdsbodar och Gaveldekor som är systerföretag till Lektema. Precis som med Lektemas lekstugor har vi ritat dem först och sedan konstruerat dem som byggsatser precis som med lekstugorna. Unika och exklusiva trädgårdsbodar - precis som med Lektemas lekstugor.

I april 2017 kommer vi med Lektema ställa ut våra lekstugor på Trädgårdsmässan i Älvsjö i Stockholm. Till lekstugorna kommer också att visa Dellas´s garden, ett systerföretag till Lektema och Lektemas lekstugor. Där kommer vi att visa hur du kan anpassa din lekstuga och trädgårdsbod som du vill ha den. Leveranstider på våra lekstugor och trädgårdsbodar är 2-4 veckor beroende på vilken lekstuga eller trädgårdsbod du väljer. Lektema har ett stort sortiment av lekstugor och du har 18 lekstugemodeller att välja på. Varje lekstuga levereras som byggsats. Du kan få din lekstuga levererad hem eller hämta din lekstugan på plats här i Vittinge, strax utanför Uppsala och cirka en timme från Stockholm. Barn älskar att leka i lekstugor och det ger dig mer tid i trädgården. Lekstugan används ofta året runt av små barn och när barnen växt upp kan du enkelt använda din lekstuga som trädgårdsförvaring. Du kan redan vid din beställning välja till en förrådsdörr till lekstugan om du vill använda lekstugan som vinterförvaring. Du kan betala av din lekstuga med Handelsbanken finans eller finansiera lekstugan genom Klarna. På Lektema.se har vi en webshop där du beställer lekstugan online. Hämta lekstugan eller få den levererad hem till dörren.